Dagrenovation
Dagrenovation er den rest af affald, der er tilbage, når du har sorteret fra til genbrug, genanvendelse og farligt affald.
Vi henter dagrenovation hver 14. dag og kører den direkte til forbrænding på Aars Fjernvarme, hvor den bliver til varme og strøm.
Hvad er dagrenovation?

- Papir med madrester
- Brugt køkkenrulle
- Gavepapir og gavebånd
- Pizzabakker
- Flamingo
- Mælkekartoner
- Juicekartoner
- Madrester
- Bleer
- Aske, støv og opfej i små mængder
Skelordning/rabatordning
Du kan opnå rabat på 130 kroner om året, hvis du stiller alle dine containere ud til skel på de respektive tømningsdage, eller vælger at etablere en fast standplads i skel.
Ved skelordning forstås, at der maksimalt må være 3 meter fra skel til den fjerneste container.
Bemærk: Stiller du i forvejen dine containere ud til skel på tømningsdagene - eksempelvis fordi du ikke opfylder reglerne for adgangsforhold (grus, græs, stigning eller lign.) - skal du aktivt tilmelde dig skelordningen for at opnå rabatten.
Du behøver kun at tilmelde dig én gang. Når du har gjort det, løber aftale på skelordning uændret år efter år.
Specifikt for sommerhusområderne
Tømninger
Standardløsning - 26 årlige tømninger.
Har du en sækkeløsning, får du inden påske leveret 26 sække. Du kan stille dit affald frem efter behov. Sommerhuse der er tilmeldt 26 tømninger får tilset beholderne i ugerne 1, 9, 15, 17, 19-38, 43, 49. Og i 2022 i uge 1, 9…
Vinterrenovation - 37 eller 52 årlige tømninger.
Har du sækkeløsning, kan du vælge imellem 37 eller 52 sække. Der tømmes hver anden uge i vinterhalvåret. Sækkene til vinterrenovation udleveres efter sommerferien.
Tømninger i sommerhusområderne foregår altid i en fastlagt uge - ikke på en fastlagt dag.
Generelt
Sommerhusområderne har centralt placerede affaldsøer, hvor man kan aflevere papir, pap, glas, metal og hård plast. På samtlige affaldsøer i sommerhusområderne har vi monteret en batteriboks, her kan man aflevere batterier. Det er også muligt at aflevere dagrenovation i affaldsøerne.
Adgang til dine containere
Vesthimmerlands Kommune har vedtaget et "Regulativ for husholdningsaffald", som fastlægger et sæt regler for, hvordan adgangsforholdene skal være til dine affaldscontainere. Reglerne er til for at beskytte skraldemændene mod skader og nedslidning på langt sigt.
Kan du ikke opfylde kravene, kan du sætte dine containere frem til skel senest kl. 6 på tømningsdagen (dog kl. 5 i visse områder hvor der er givet særlig tilladelse).
Højde og bredde
Adgangsvejen ind til dine containere skal være minimum 1 meter bred og en frihøjde på 2,20 meter. Containeren må maksimalt stå 25 meter fra vejkanten, og evt. havelåge skal kunne stå åben af sig selv.
Tilkørselsforhold (gælder primært ved landzone)
Træer, grene og buske må ikke vokse ud over vejen og skal beskæres, så skraldebilen kan komme unindret frem. Tilkørselsvejen skal være fri for bevoksning i minimum 3,5 meters bredde og 4 meters højde. Der skal være plads til, at skraldebilen kan vende ved din ejendom og bakke til standplads/container.
Ingen overfyldning
Du må fylde dine containerne til kanten, så låget kan lukkes.
Skal det pakkes ind?
Vådt og støvet affald i små mængder skal pakkes forsvarligt ind i f.eks. aviser/poser, før det kommer ned i containeren.
Nem at komme til
Hjulene på containeren skal vende udad, hvis den er placeret op ad en væg. Står containeren frit eller med siden til væggen, skal der være 40-50 cm friplads rundt om beholderen, så skraldemanden nemt kan komme til. Der må ikke være hindringer som f.eks. trapper, stigninger større end 10 cm pr. meter, cykler eller barnevogne.
Let at køre på
Adgangsvejen hen til beholderen skal have et plant og stabilt underlag - f.eks. fliser eller asfalt. Grus og græs dur ikke.
Ryd sne
Adgangsvejen til standplads/container skal være ryddet for sne og is, og der skal saltes, så vejen er farbar.
Tænd lys
Der skal være tændt lys ved standplads i den mørke tid, så det er nemt for skraldemanden at se containeren.
Hold hunden inde
Din hund skal holdes inde eller i indhegning på tømningstidspunktet.
Skillevæggen
Containeren er fremtidssikret med en skillevæg, så den er klar, hvis/når kommunen på et senere tidspunkt beslutter, at vi skal udsortere det organiske affald.
Indtil videre skal du se bort fra skillevæggen. Brug bare begge rum til almindelig dagrenovation. Vi anbefaler, at du bruger det største rum til de største poser og det mindste rum til små poser fra f.eks. toiletspanden osv.
Du må ikke fjerne skillevæggen.
Fjerner du den alligevel opkræves du for containerens værdi. Vedligehold og risiko overdrages herefter til dig. Dette skyldes, at skillevæggen er en del af containerens konstruktion og leverandørens garanti bortfalder, hvis skillevæggen fjernes.
Optøet kød- og fryseaffald
Har du et par enkelte poser med optøede frysevarer fra defekt fryser, kan du pakke affaldet godt ind og lægge det i din egen container til dagrenovation.
Større mængder optøede frysevarer skal du aflevere direkte på Aars Fjernvarme, Dybvad Møllevej 1, 9600 Aars.
Kontakt Aars Fjernvarme på 99 98 80 70 for mere information. Se deres åbningstider her.
Affaldsøer

Bor du i etagebolig, rækkehus eller sommerhus, skal du ligesom alle andre i kommunen sortere dit affald. Men i dit område skal du måske aflevere affaldet på centralt placerede affaldsøer.
Find din nærmeste affaldsø
Finden Sie die nächste Abfallsammelstelle
Find your way to the nearest waste platform
Affaldsøerne (de nedgravede) tømmes efter behov. De er monteret med niveaumålere, som automatisk sender en besked ind til os, når beholderen er klar til tømning.
Det er din udlejers ansvar at overholde reglerne og at sikre, at du har kapacitet nok til dit affald.
Har du for lidt plads til dit affald og sidder du til leje, skal du henvende dig hos boligforeningens vicevært eller hos din private udlejer.
Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os her.